A tasting at your favorite restaurant?

Dear whisky friend,

Today’s Wednesday is about the restaurant and gastronomy industry. The catering and hotel industry was badly hit by the Corona crisis and even if it is now slowly going back to business, the operating conditions and requirements make life difficult for the owners. I have been working with these guys for years, and when we do a joint event all three parties — guests, restaurant owner and myself – benefit from those joint events. So this email is a call for all restaurant, bar, and joint owners out there – if you are looking for a way to entertain your guests and leave them happy – let me know and we’ll host a joint event. Even if you are just a patron or a guest to your favorite restaurant or bar and you’d like to have a whisky event – talk to the innkeeper and pass on my details to them (just give them my [email protected] email).  Of course, as always, we are going to respect all legal requirements, that is always a top priority.

The possibilities for events are numerous. If you run a restaurant, then we could offer a package deal with a whisky tasting or a whisky dinner. And if your run a hotel we could do the same, combined with an overnight stay for the guests. If you a café and have a separate room for events, or an outdoor area, then a cozy tasting would be ideal. And if you have any other ideas – just let me know and we’ll see how we can make it happen.

And if you are none of those or know none such people – then my offer with the private tastings still stands for you too – call me and we’ll do a small private tasting event.

I would now like to say “Thank you very much!” to all of you with whom I have had small events in the past few weeks — it was a quality time well spent!

And here are my suggestions for you today, from across the garden, hehe!

https://www.whisky.lu/product/tomatin-2002-first-fill-bourbon-cask-old-connoisseurs-choice-series-gordon-macphail/

A beautiful, soft tomato from the old Connoisseurs Choice series by Gordon & MacPhail

https://www.whisky.lu/product/glenlossie-1997-20-y-o-ian-macleod-distillers-chieftains-series/

If you want to know what the Scottish Highlands taste like, this is the place for you. I was able to get three bottles again.

https://www.whisky.lu/product/laphroaig-2005-butts-chieftains-series-ian-macleod-distillers/

The last bottle of this extraordinary Laphroaig. Bottling from butts, oha!

https://www.whisky.lu/product/teeling-2006-13-y-o-532-chestnut-finish-distillery-bottling/

Do you fancy a not quite normal Irishman?

https://www.whisky.lu/product/isle-of-jura-2007-refill-hogshead-hepburns-choice-series-langside-distillers/

The last two bottles of this very oily and distilled Jura.

That is all folks. I will talk to you again on Friday!

Sláinte!

Stephan


Liebe Whiskyfreund,

Der heutige Mittwoch soll im Zeichen der Gastronomie stehen. Die Gastronomie und Hotellerie ist durch die Corona-Krise arg gebeutelt und auch wenn wieder geöffnet werden durfte, die bleibenden Bedingungen und Auflagen machen den Betreibern das Leben schwer. Schon seit Jahren arbeite ich mit der Gastronomie zusammen, bei denen alle drei beteiligten Parteien als Gewinner den gemeinsam verbrachten Abend verlassen. Sowohl Gast, wie auch Gastwirt und natürlich auch ich profitieren von dieser Zusammenarbeit. Daher hier der Aufruf, ihr seid selber Gastronom und sucht nach einer Möglichkeit eine kleine Veranstaltung zu stattfinden zu lassen? Oder ihr seid Gast eines gastronomischen Betriebs, in dem ihr euch eine Veranstaltung mit Whisky vorstellen könnt? Dann schreibt mir unter [email protected] und lasst uns zusammen etwas auf die Beine stellen. Natürlich respektieren wir bei der Planung die gesetzlichen Bedingungen, das hat oberste Priorität.

Die Möglichkeiten sind vielfältig. Ihr betreibt ein Hotel-Restaurant, dann würde sich ein Pauschalangebot mit einem Whiskytasting oder einem Whiskydinner, in Verbindung mit einer Übernachtung garantiert Sinn machen. Ihr betreibt ein Café und habt einen separaten Raum für Veranstaltungen, oder einen Außenbereich, dann wäre ein gemütliches Tasting garantiert realisierbar. Solltet ihr andere Ideen haben, das ist auch kein Problem, schreibt mir was ihr vorhabt und wir schauen zusammen, wie es sich am besten umsetzen lässt.

Und natürlich steht auch weiterhin mein Angebot mit den Privattastings, da sage ich schon mal “Vielen Dank!” an diejenigen, mit denen ich in den letzten Wochen kleine Veranstaltungen hatte, es war jedesmal eine schöne Zeit mit euch.

Einige Angebote hätte ich aber auch noch für euch, heute mal quer durch den Garten, hehe!

https://www.whisky.lu/product/tomatin-2002-first-fill-bourbon-cask-old-connoisseurs-choice-series-gordon-macphail/

Ein schöner, weicher Tomatin aus der alten Connoisseurs Choice Serie von Gordon & MacPhail

https://www.whisky.lu/product/glenlossie-1997-20-y-o-ian-macleod-distillers-chieftains-series/

Wer wissen möchte, wie die schottischen Highlands schmecken, ist hier richtig. Ich konnte noch einmal drei Flaschen nachbekommen.

https://www.whisky.lu/product/laphroaig-2005-butts-chieftains-series-ian-macleod-distillers/

Die letzte Flasche dieses außergewöhnlichen Laphroaig. Abfüllung aus Butts, oha!

https://www.whisky.lu/product/teeling-2006-13-y-o-532-chestnut-finish-distillery-bottling/

Lust auf einen nicht ganz so normalen Iren?

https://www.whisky.lu/product/isle-of-jura-2007-refill-hogshead-hepburns-choice-series-langside-distillers/

Die letzten beiden Flaschen dieses sehr öligen und destilleriebetonten Jura.

Das wäre es dann für heute von mir, ihr hört Freitag wieder von mir!

Sláinte!
Stephan